Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu jedál zo zemiakového cesta
INGREDIENCIE
500 g
zemiaky
200 g
slanina
500 g
paradajka
200 g
mozzarella
150 g
hladká múka
2 PL
olivový olej
3 ks
cibuľa
4 PL
petržlenová vňať
1 ks
vajce
muškátový kvet
soľ
POSTUP
1.
Ošúpeme zemiaky a v posolenej vode ich uvaríme. Precedíme ich a ešte teplé nastrúhame a necháme vychladnúť. Pridáme múku, vajce, olej, osolíme a ochutíme muškátovým kvetom a zo surovín vypracujeme hladké cesto.
2.
Na kocky pokrájame slaninu, vyškvaríme ju a vyberieme. Nahrubo pokrájame cibuľu a na tomto tuku ju opražíme.
3.
Cesto následne rozdelíme na 4 časti a vyvaľkáme z nich placky, ktoré by mali mať priemer 20 cm. Na ne rozložíme plátky olúpaných paradajok, opraženej cibuľky, posypeme petržlenovou vňaťou, nastrúhanou mozzarellou a slaninou. Budeme piecť 25 minút v predhriatej rúre na 200°C.
Vybrali sme pre vás
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.