Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu rezancov s makom
Rezance s makom, recepty pre každého kuchára. Chutné recepty online. Rezance s makom, tipy a triky ako si pochutnať na skvelom jedle.
INGREDIENCIE
200 ml
voda
120 g
mletý mak
300 g
múka polohrubá
soľ
maslo
práškový cukor
POSTUP
1.
Do misky preosejeme múku a zmiešame ju so štipkou soli a budeme prilievať vodu za stáleho miešania. Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré je vláčne a vyformujeme ho do bochníka a prikryté cesto necháme približne 15 minút odležať.
2.
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske a pokrájame tenkú placku na širšie pásy, ktoré poukladáme na seba a tie pokrájame na rezance.
3.
Do hrnca dáme vodu a mierne ju osolíme. do vody vložíme rezance, premiešame ich a uvaríme. Následne ich precedíme, prelejeme vlažnou vodou a necháme ich odkvapkať.
4.
Rezance rozdelíme na taniere a tu ich posypeme makom, ktorý sme zmiešali s práškovým cukrom a pokvapkáme ešte aj maslom.
Vybrali sme pre vás
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.