Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu rezancov
Rezance, recepty pre každého kuchára. Chutné recepty online. Rezance, tipy a triky ako si pochutnať na skvelom jedle.
INGREDIENCIE
3 ks
vajce
100 ml
voda
350 g
hladká múka
POSTUP
1.
Rozšľahané vajcia dáme do preosiatej múky a postupne prilievame vodu. Vypracujeme pružné a hladké cesto, ktoré nesmie byť ani veľmi tvrdé, ale nesmie sa lepiť ani na ruky alebo na dosku. Podľa potreby budeme pridávať vodu alebo múku.
2.
Potom cesto rozdelíme na 3 časti a necháme ho pod utierkou odpočívať minimálne 3 hodiny. Keď cesto odleží postupne ho vyvaľkáme. Na pomúčenej pracovnej doske sploštíme cesto dlaňou a potom valčekom, ktorý je tiež pomúčený. Cesto vaľkáme od stredu po okraje. Často ho poprašujeme múkou a obraciame. Placky by mali byť hrubé 2 mm alebo menej.
3.
Na kratšie širšie rezance cesto pokrájame na prúžky široké približne 4 cm, potom ich preložíme na seba a nakrájame na rezance široké približne 5 mm.
1 2 3 4 5 ... 12
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.