Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu ríbezľových muffinov
INGREDIENCIE
4 ks
zltky
2 ks
bielky
100 g
kryštálový cukor
100 g
margot tyčinka
125 g
polohrubá múka
25 g
solamylu
2 ČL
kypriaci prášok do pečiva DrOetker
100 ml
biely jogurt
100 g
masla
200 g
ríbezlí
štipiek
soli
2 ks
bielky
3 PL
práškového cukru
POSTUP
1.
Žĺtky s 2 bielkami, cukrom a roztopeným maslom vyšľaháme. Pridáme nastrúhanú margot tyčinku ( nastrúhame na strúhadle na jablká ), polohrubú múku, solamyl a kypriaci prášok. Zľahka premiešame. Nakoniec primiešame jogurt a ribezle.
2.
Mafinový plech vyplníme papierovými košíčkami a cesto rovnomerne naplníme do formičiek. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C 20 minút. Medzitým si vyšľaháme z bielkov a cukru tuhý sneh. Po 20 minútach mafiny vyberieme a rovnomerne rozdelíme snehovú hmotu na vrch mafiniek. Ešte na 5 minút dáme mafinky zapiecť. Dobrú chuť :-)))
Vybrali sme pre vás
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.