Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu ribezľového džemu
Ríbezľový džem, recepty pre každého kuchára. Chutné recepty online. Ríbezľový džem, tipy a triky ako si pochutnať na skvelom jedle.
INGREDIENCIE
1,75 kg
ríbezle
4 ks
estragón
500 g
želírovací cukor
POSTUP
1.
Očistené ríbezle zalejeme 200 ml vody, zakryjeme a uvedieme do varu. Potom hrniec odkryjeme a varíme ešte asi 15 minút, kým bobule nezmäknú. Bobule následne prepasírujeme.
2.
Estragón umyjeme, otrháme lístky a nasekáme. Ovocné pyré vo veľkom hrnci zmiešame so želírovacím cukrom a za stáleho miešania povaríme 2 minúty. Na konci pridáme estragón a hrniec odstavíme.
3.
Ríbezle želírujú veľmi dobre, preto ich stačí variť krátko. Tento recept je výborný k syrom, grilovanému mäsu či divine. Ak chceme džem natrieť na chlieb, jednoducho ho uvaríme s väčším množstvom cukru.
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.