Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu ricotty
Ricotta, recepty pre každého kuchára. Chutné recepty online. Ricotta, tipy a triky ako si pochutnať na skvelom jedle.
INGREDIENCIE
500 ml
mlieko
210 g
hladká múka
2 ks
vajce
2 PL
pudingový prášok
1 KL
olej
soľ
olej
250 g
syr Ricotta
100 ml
smotana na šľahanie
50 g
kyslá pochúťková smotana
1,5 balíčky
vanilkový cukor
30 g
práškový cukor
3 hrste
jahody
rum
kryštálový cukor
POSTUP
1.
V mise vymiešame vajce, olej a mlieko. Pridáme ešte preosiatu múku s pudingovým práškom a štipku soli. Všetko dobre vymiešame na hladké redšie cesto a necháme 30 minút odležať.
2.
Ricottu vyšľaháme spolu s kyslou smotanou a cukrom. Do zmesi zapracujeme dotuha vyšľahanú smotanu na šľahanie. Jahody umyjeme a namočíme do rumu. Keď dezert pripravujeme pre deti, jahody posypeme len kryštálovým cukrom a necháme ich hodinu odležať. Pár jahôd odložíme bokom na ozdobu a zvyšné primiešame do plnky, ktorú vložíme do chladničky.
3.
Panvicu vymastíme olejom a z cesta upečieme palacinky. Vychladnuté naplníme plnkou a ozdobíme jahodami obalenými v kryštálovom cukre.
Vybrali sme pre vás
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.