Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu rýchleho zákuska
INGREDIENCIE
5 ks
vajce
150 g
kryštálový cukor
150 g
polohrubá múka
1/4 litrov
šľahačka
1 balíček
vanilínový cukor
2 tégliky
pochúťková smotana
2 PL
práškový cukor
5 ks
kiwi
1/2 litrov
voda
100 g
kryštálový cukor
1 balíček
kémový prášok Zlatý klas
3 balíčky
šumienka s píchuťou kivi
POSTUP
1.
Vajcia s cukrom šľaháme dovtedy, kým sa objem masy nezdvojnásobí. Primiešame múku cesto vylejeme na vymastený múkou vysypaný plech a dáme piecť. Na upečený a vychladnutý plát navrstvíme plnku, na ňu poukladáme olúpané a na plátky nakrájané kivi a necháme v chladničke stuhnúť. Potom si pripravíme polevu, ktorú opatrne vylejeme na povrch zákuska a necháme opäť v chladničke stuhnúť.
2.
Príprava plnky: Šľahačku vyšľaháme s vanilínovým cukrom a postupne do nej zašľaháme pochúťkovú smotanu a 2 lyžice práškového cukru. Príprava polevy: Dáme variť 0,3 l vody s cukrom a šumienkami kiwi a do horúcej zmesi vylejeme 0,2 l vody, v ktorej sme rozhabarkovali Zlatý klas, prevaríme a necháme takmer vychladnúť.
1 2 3 4 5 ... 12
Vybrali sme pre vás
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.