Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu ryžového nákypu
Recept pre každého kuchára, množstvo receptov pre pečenie a varenie. Recepty pre chutný život. Slovenské jedlá a medzinárodná kuchyňa
INGREDIENCIE
300 g
ryža
1 liter
mlieko
1 štipka
soľ
20 g
maslo
80 g
kryštálový cukor
1 balíček
vanilínový cukor
3 ks
vajce
50 g
hrozienka
700 ml
zavárané ovocie
POSTUP
1.
Ryžu bez premytia nasypeme do väčšieho hrnca, zalejeme mliekom, pridáme štipku soli a za stáleho miešania povaríme domäkka. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť.
2.
Do ešte teplej ryže zapracujeme maslo, kryštálový a vanilínový cukor a 3 žĺtky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, z ktorého polovicu vmiešame do ryže spolu s hrozienkami. Polovicu ryže nalejeme do vymastenej formy na zapekanie a nasypeme na ňu odkvapkané ovocie. Zakryjeme zvyšnou ryžou a dáme na 40 minút piecť do rúry vyhriatej na 180 °C. Navrch nanesieme zvyšný sneh a dáme ešte na 10 až 15 minút zapiecť.
Vybrali sme pre vás
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.