Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu sacherovej torty
Sacherova torta, recepty pre každého kuchára. Chutné recepty online. Sacherova torta, tipy a triky ako si pochutnať na skvelom jedle.
INGREDIENCIE
125 g
maslo
125 g
cukor
5 ks
vajce
150 g
horká čokoláda
50 g
múka
1 štipka
soľ
1 KL
prášok do pečiva
50 g
škrobová múčka
50 g
mleté mandle
1/2 ks
vanilkový struk
200 g
horká poleva alebo čokoláda
200 g
marhuľový džem
POSTUP
1.
Rozpustíme čokoládu spolu s maslom. Na penu ušľaháme žĺtky s cukrom. Urobíme tuhý sneh z bielkov a soli. Zmiešame múku, prášok do pečiva a škrobovú múčku, pomleté mandle a dreň z vanilkového struku. Spolu so snehom ju zľahka vmiešame do čokoládovo-maslovej hmoty.
2.
Vyhrejeme rúru na 180°C. Maslom potrieme formu a vysypeme ju piškótovou strúhankou. Formu naplníme cestom a budeme piecť ma dolnej priečke približne 45 minút. Necháme tortu ešte 15 minút vo vypnutej rúre.
3.
Zahrejeme marmeládu, ktorú stále miešame, potom ju prepasírujeme cez sitko a potrieme ňou tortu. Polevu rozpustíme a rozotrieme ju na tortu.
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.