Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu šalátu
Šalát, recepty pre každého kuchára. Chutné recepty online. Šalát, tipy a triky ako si pochutnať na skvelom jedle.
INGREDIENCIE
1/2 ks
bageta
2 ks
rímsky šalát
1 ks
šalotka
2 PL
ocot
1/4 KL
soľ
1/4 KL
cukor
korenie
1/2 KL
horčica
100 ml
kyslá smotana
2 PL
olej
150 g
parmezán
POSTUP
1.
Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Bagetu nakrájame na malé kocky a rozložíme ich na plech. Pečieme asi 10 minút, až dochrumkava. Rímsky šalát očistíme, umyjeme a osušíme. Pozdĺž nakrájame hlávky šalátu na prúžky dlhé asi 3 cm. Šalotku olúpeme a nakrájame nadrobno.
2.
Zálievku pripravíme z octu, soli, korenia, cukru, horčice a kyslej smotany. Nakoniec zašľaháme olej a pridáme šalotku. Do misy vložíme šalát a pridáme opatrne zálievku. Napokon na šalát nastrúhame parmezán a posypeme ho kockami pečenej bagety. Ihneď podávame.
1 2 3 4 5 ... 50
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.