Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu šampiňónovej polievky
Šampiňónová polievka, recepty pre každého kuchára. Chutné recepty online. Šampiňónová polievka, tipy a triky ako si pochutnať na skvelom jedle.
INGREDIENCIE
40 g
masť
300 g
šampiňóny
100 g
koreňová zelenina
cibuľa
40 g
hladká múka
1 liter
vývar z kostí
2,5 dl
smotana
muškátový orech mletý
soľ
POSTUP
Šampiňóny, ktoré sme nakrájali na plátky opražíme na masti, pridáme k nim očistenú a nakrájanú cibuľu. Trochu opražíme, poprášime múkou, opäť opražíme a znova opražíme. Potom zalejeme vývarom z kostí a varíme až do mäkka. Na záver polievku zjemníme smotanou, ochutíme ju strúhaným muškátovým orieškom, osolíme a pridáme sekanú zelenú petržlenovú vňať.
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.