Pridať recept

Recepty na prípravu sarmy

INGREDIENCIE
600 g
mleté mäso
150 g
jogurt
200 ml
smotana
POSTUP
1.
S ryžou premiešame zmes mletého mäsa, potom pridáme vajcia, polovicu pokrájanej cibule, korenie, soľ a papriku. Rozprestrieme kapustné listy a naplníme ich zmesou a zvinieme, ak je to potrebné môžeme ich zviazať aj niťou. Nakrájanú cibuľu speníme na vyškvarenej slaninu, pridáme kvasnú kapustu a podusíme. Potom ochutíme paradajkový pretlakom a ešte podusíme.
2.
Do vymasteného pekáča dáme polovicu kvasnej kapusty, podlejeme vývarom, rozložíme závitky a prikryjeme zvyšnou kapustou. Prikryjeme a v predhriatej rúre budeme pomaly dusiť približne 40 minút a občasne podlievame vodou. Na koniec zalejeme jogurtom rozšľahaným so smotanou a zapečieme. Servírujeme s chlebom.