Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu sarmy
INGREDIENCIE
600 g
mleté mäso
150 g
jogurt
200 ml
smotana
5 PL
paradajkový pretlak
100 g
ryža
100 g
slanina
200 g
kvasená kapusta
listy z kapusty
2 ks
vajce
2 ks
cibuľa
1 KL
sladká mletá paprika
150 ml
mäsový vývar
mleté čierne korenie
soľ
masť
POSTUP
1.
S ryžou premiešame zmes mletého mäsa, potom pridáme vajcia, polovicu pokrájanej cibule, korenie, soľ a papriku. Rozprestrieme kapustné listy a naplníme ich zmesou a zvinieme, ak je to potrebné môžeme ich zviazať aj niťou. Nakrájanú cibuľu speníme na vyškvarenej slaninu, pridáme kvasnú kapustu a podusíme. Potom ochutíme paradajkový pretlakom a ešte podusíme.
2.
Do vymasteného pekáča dáme polovicu kvasnej kapusty, podlejeme vývarom, rozložíme závitky a prikryjeme zvyšnou kapustou. Prikryjeme a v predhriatej rúre budeme pomaly dusiť približne 40 minút a občasne podlievame vodou. Na koniec zalejeme jogurtom rozšľahaným so smotanou a zapečieme. Servírujeme s chlebom.
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.