Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu sekanej
INGREDIENCIE
300 g
mleté hovädzie mäso
300 g
mleté bravčové mäso
1 ks
sendvič
1 liter
mäsový vývar
1 PL
maslo
1 ks
cibuľa
2 KL
zmes byliniek
1 ks
vajce
3 PL
petržlenová vňať
trochu
soľ
trochu
korenie
trochu
muškátový orech
POSTUP
1.
Sendvič nakrájame na kocky, zalejeme mäsovým vývarom a necháme 15 minút odstáť. Rozpustíme maslo, pridáme cibuľu a bylinky a dusíme 1 - 2 minúty, bez toho aby zhnedla. Po vychladnutí dobre premiešame s mäsom, s vytlačeným sendvičom a vajíčkom. Okoreníme, osolíme a pridáme muškátový orech.
2.
Masu sformujeme do podlhovastého tvaru. Nahrejeme hrniec. Sekanú necháme zo všetkých strán pekne zhnednúť. Priklopíme pokrievkou. Znížime sporák na nižší stupeň a necháme pokrm tepelne spracovať 25 minút.
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.