Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu šišiek
Recept pre každého kuchára, množstvo receptov pre pečenie a varenie. Recepty pre chutný život. Slovenské jedlá a medzinárodná kuchyňa
INGREDIENCIE
125 ml
vlažné mlieko
2 PL
rum
200 g
marmeláda
75 g
maslo
2 ks
vajce
500 g
hladká múka
70 g
krupicový cukor
1 štipka
soľ
1 balíček
sušené droždie
citrónová kôra
hladká múka na posypanie dosky
olej na vyprážanie
práškový cukor
POSTUP
1.
Zmiešame spolu, droždie, cukor, múku, soľ a citrónovú kôru. Potom prilejeme mlieko, pridáme ešte vajcia, maslo a rum. Cesto vypracujeme pomocou šľahača. Prikryjeme ho a postavíme na teplé miesto, kde bude kysnúť pol hodinu.
2.
Na pomúčenú dosku vyklopíme cesto a vyvaľkáme z neho obdĺžnik (30 x 45 cm). Povykrajujeme z neho kolieska s priemerom 7 cm. Vznikne nám 24 koliesok, kde na 12 dáme po 1 lyžici marmelády a priklopíme ich ostatnými kolieskami. Po okrajoch ich poriadne popritláčame prstami, aby nám marmeláda nevytiekla. Ešte ich prikryjeme na pol hodinu, aby dokysli.
3.
Olej na vyprážanie rozpálime. Správna teplota je vtedy, ak do neho dáme vareškou a okolo nej sa vytvárajú bublinky. Do oleja vždy vložíme 2 šišky súčasne a vyprážame ich do zlatista. Obrátime ich 2 krát. Na papierovej utierke ich potom dôkladne osušíme. Na koniec ich pocukrujeme.
1 2 3 4 5 ... 8
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.