Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu škoricovníkov
INGREDIENCIE
1 ks
droždie
250 ml
mlieko
450 g
hladká múka
7 ks
žĺtok
180 g
kryštálový cukor
150 g
tuk na pečenie
2 PL
škorica
soľ
POSTUP
1.
Vo vlažnom mlieku rozpustíme droždie, vymiešame s 50 g múky dohladka a prikryté odložíme na teplé miesto, aby sa vytvoril kvások. Žĺtky vymiešame s 80 g cukru a 100 g hery. Do zvyšnej múky pridáme štipku soli, vymiešaný tuk so žĺtkami a s cukrom, nakysnutý kvások a vypracujeme cesto. Necháme kysnúť 30 minút.
2.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, potrieme zvyškom rozpusteného tuku a posypeme 100 g cukru a škoricou. Cesto stočíme a nožom krájame 3-centimetrové kúsky. Naležato ukladáme na vymastený plech. Necháme ešte 20 minút kysnúť a dáme piecť.
Vybrali sme pre vás
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.