Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu sladkých očí
INGREDIENCIE
600 g
múka polohrubá
3 ks
žĺtok
2,5 dl
slnečnicový olej
3 balíčky
vanilínový cukor
1/2 litrov
vlažné mlieko
1/2 KL
soľ
1/2 kociek
droždie
1 PL
mak
20 ks
slivky
250 g
jemný tvaroh
POSTUP
1.
Vypracujeme cesto zo 600 g polohrubej múky, 3 žĺtkov, 2,5 deci oleja, 2 vanilkových cukrov, pol litra vlažného mlieka, pol lyžičky soli, rozmrvíme pol kocky droždia (alebo pol balíčka sušeného), pridáme lyžicu nemletého maku. Odložíme na hodinku do tepla, potom ešte raz premiesime a necháme ešte pol hodinku dokysnúť.
2.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme, vykrojíme kolieska s priemerom 6-7 cm vysoké 0,5 cm, do stredu vydlabeme jamku a vložíme tvaroh zmiešaný s vanilkovým cukrom, na to položíme prekrojenú slivku obalenú vo vanilkovom cukre, kraje koláčikov potrieme olejom, poukladáme na vymastený plech a necháme ešte štvrť hodinku dokysnúť.
3.
Pečieme v rúre 10-15 minút pri 180 stupňoch. Z uvedenej dávky vyšlo 36 slivkových očí. Za inšpiráciu ďakujem rennatte z www.DobruChut.sk
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.