Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu šľahačkovej torty
INGREDIENCIE
5 PL
práškový cukor
6 PL
polohrubá múka
1 balíček
kypriaci prášok
5 ks
vajce
2 PL
kakao
5 PL
práškový cukor
2 balíčky
stužovač šľahačky
250 g
jahody
2 balíčky
čokoláda mliečna
POSTUP
1.
Cesto: Žĺtky oddelíme od bielok a vyšľaháme s práškovým cukrom. Oddelené bielka vyšľaháme do penista - sneh z bielkov a pomalým miešaním pridávame do žĺtkov vyšľahaných s cukrom. Potom pomaly vmiešavame polohrubú múku s kypriacim práškom. Hotové cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy a pečieme približne na 200-250 stupňov.Keď je cesto upečené, necháme ho vychladnúť a rozkrojíme na dve polovice.
2.
Plnka: Nad parou roztopíme dve mliečne čokolády a rozpustené ich natrieme na spodný plát.Čokoláda rýchlo stuhne a poukladáme na ňu na polovice pokrájané čerstvé jahody.
3.
Šľahačkovú smotanu si vyšľaháme s cukrom a stužovačom. 1/2 šľahačky natrieme na vrstvu jahôd a priložíme druhým plátom cesta. Druhú polovicu šľahačky natrieme navrch a ozdobíme jahodami. Dobrú chuť:)
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.