Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu slávnostnej torty
INGREDIENCIE
6 ks
vajce
1 balíček
vanilkový cukor
120 g
práškový cukor
30 g
čokoláda
40 g
rozmrvené piškóty
170 g
vlašské orechy
20 g
maslo na vymastenie
20 g
hrubá múka na vysypanie formy
šľahačka na ozdobenie
čokoládová poleva
100 g
práškový cukor
2 ks
vaječný žĺtok
2 PL
mlieko alebo sladká smotana
50 g
postrúhaná čokoláda
220 g
maslo
POSTUP
1.
Vymiešame si spolu žĺtky, vanilkový a práškový cukor a postrúhanú čokoládu. Miešame asi pol hodinu. Potom po lyžiciach pridáme pomaly sneh vyšľahaný z bielkov spolu s pomletými orechmi a piškótovými omrvinkami.
2.
Tortovú formu vymastíme maslom a vysypeme múkou a nalejeme do nej cesto. Pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 60 minút. Keď je torta vychladnutá, rozrežeme ju na 3 časti. Každú natrieme čokoládovým krémom. Povrch tiež potrieme krémom a polejeme čokoládovou polevou, ozdobíme šľahačkou.
3.
Čokoládový krém: Žĺtky s cukrom, mliekom a postrúhanou čokoládou vymiešame do peny. Zmes postavíme do hrnca s vriacou vodou a za stáleho miešania dobre zohrejeme. Krém by sa nemal variť. Potom zmes dáme do porcelánovej misy a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do peny a k nemu primiešame vychladnutú masu.
1 2 3 4 5
Vybrali sme pre vás
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.