Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu slivkových gulí
INGREDIENCIE
400 g
múčne zemiaky
100 g
celozrnná múka
2 PL
krupica
1 PL
zmäknuté maslo
6 PL
kryštálový cukor
1 ks
vaječný žĺtok
1 štipka
soľ
12 ks
slivky
12 kociek
cukor
60 g
mletý mak
2 PL
maslo
2 PL
hnedý cukor
1/2 ČL
škorica
podľa chuti
citrónová kôra
trochu
práškový cukor na ozdobu
POSTUP
1.
Zemiaky umyjeme a neošúpané uvaríme domäkka. Po 25 minútach ich zlejeme, necháme trochu vychladnúť, ošúpeme, pretlačíme na pracovnú dosku a necháme úplne vychladnúť.
2.
K vychladnutým zemiakom pridáme múku, krupicu, maslo, 2 PL cukru, žĺtok a trochu soli. Všetko rýchlo spracujeme a cesto necháme 20 minút odležať. Medzitým slivky umyjeme, vykôstkujeme a do stredu namiesto kôstky vložíme kocku cukru.
3.
Zemiakové cesto vyvaľkáme na valček s priemerom 5 cm. Potom ho nakrájame na 12 rovnako veľkých kúskov, ktoré mierne sploštíme, do stredu dáme slivku a zabalíme ju. Dávame pozor, aby sme mali slivky dobre zabalené, bez trhlín v ceste. Knedle vložíme do hrnca s vriacou vodou a varíme asi 20 minút.
4.
Medzitým si pripravíme makové maslo. Na suchej panvici opečieme mak s cukrom, panvicu odložíme bokom a pridáme maslo so škoricou. Knedle vyberieme, necháme odkvapkať a spolu s makovým maslom rozdelíme na taniere. Nakoniec ich posypeme práškovým cukrom a ozdobíme citrónovou kôrou.
Vybrali sme pre vás
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.