Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu slivkových muffinov
INGREDIENCIE
200 g
slivky
300 g
hladká múka
2 cl
prášok do pečiva
1 cl
škorica
1 ks
vajce
100 g
cukor hnedý
80 ml
slnečnicový olej
250 ml
cmár
maslo na vymastenie
múka na vysypanie formy
práškový cukor na posypanie
hladká múka
POSTUP
1.
SLIVKY UMYJEME, OSUŠÍME, vykôstkujeme (alebo použijeme zavárané) a pokrájame nadrobno. V mise zmiešame múku, prášok do pečiva a škoricu. V druhej mise zmiešame vajce, cukor, olej a cmar. Do cmarovej zmesi zamiešame múčnu, ale len tak, aby sa všetky suroviny navlhčili. Slivky jemne posypeme múkou a zamiešame do cesta.
2.
PLECH NA MAFINY VYMASTÍME, vysypeme múkou a naplníme 1 cm pod okraj cestom. Pečieme 20 až 25 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Po upečení vyberieme, necháme vychladnúť a pocukrujeme.
Vybrali sme pre vás
polievka z kyslej
Sýte polievky z kyslej kapusty nahradia aj hlavné jedlo
Sýte polievky z kyslej kapusty nahradia aj hlavné jedlo
Z kvasenej kapusty väčšina z nás robieva iba tradičnú kapustnicu. Vyskúšajte aj mrkvovú, či fazuľovú :) Z tradičných...
Getting ready for
Opečiatkujte si sušienky a vyčarte deťom úsmev na tvári!
Opečiatkujte si sušienky a vyčarte deťom úsmev na tvári!
Zapájate deti do práce v kuchyni? Varenie s deťmi patrí k novodobým trendom a na trhu je k dispozícii množstvo...
Close-up of
Poznáte rozdiel medzi kypriacim práškom a sódou bikarbónou?
Poznáte rozdiel medzi kypriacim práškom a sódou bikarbónou?
Do cesta ste pridali kypriaci prášok do pečiva a výsledný koláč nie je vôbec mäkký, nadýchaný a ani sa nepodobá na ten...