Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu slivkového lekváru
INGREDIENCIE
200 g
sušené slivky
250 ml
portské víno
2,5 kg
slivky
1 balíček
perníkové korenie
POSTUP
Sušené slivky namočíme aspoň na hodinu do vína. Vykôstkované slivky, sušené slivky a víno zmiešame a uvedieme do varu. Pri miernej teplote 30 minút varíme, pričom občas premiešame. Masu v mixéri zmixujeme. Rúru predhrejeme na 170°C. V ohňovzdornej forme varíme asi 3 hodiny, pričom každých 30 minút pomiešame. Hotový lekvár pomiešame s perníkovým korením a plníme do pohárov.
Vybrali sme pre vás
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.