Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu smotanovej omáčky
INGREDIENCIE
4 PL
brandy
1 PL
čerstvý tymián
1 PL
paradajkový pretlak
1 PL
balzamikový ocot
100 ml
smotana na šľahanie
soľ
korenie
výpek
POSTUP
Do panvice s výpekom vmiešame 4 lyžice brandy a pri stálom miešaní varíme pomaly približne 2 minúty. Výpek stále zoškrabávame zo stien a dna nádoby. Pridáme nakrájaný tymián, paradajkový pretlak a balzamový ocot. Mierne varíme a miešame, až kým vznikne jemná omáčka. Na záver primiešame smotanu a necháme zovrieť. Osolíme, okoreníme a prilejeme k mäsu.
1 2 3 4 5
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.