Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu smotanovej torty
INGREDIENCIE
6 ks
vajce
220 g
kryštálový cukor
220 g
mleté vlašské orechy
1 PL
mletej kávy
250 ml
kyslá smotana
1 balíček
vanilkový cukor
černicový sirup
ovocie podľa chuti na ozdobenie
šľahačka
maslo na vymastenie
polohrubá múka na vysypanie formy
POSTUP
1.
Žĺtky vymiešame so 120 g cukru dopenista. Pridáme 120 g mletých orechov, kávu a opatrne zapracujeme dotuha vyšľahaný sneh z bielkov. Tortovú formu vymastíme maslom, vysypeme múkou a prelejeme do nej cesto. Pečieme 30 až 40 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.
2.
Vychladnutý korpus vodorovne prerežeme na dve polovice. Obe časti korpusu otočíme reznou stranou hore a pokvapkáme sirupom.
3.
Kyslú smotanu zmiešame so zvyšným cukrom a s orechmi. Smotanový krém nanesieme na spodnú časť korpusu a zakryjeme hornou polovicou. Vrch torty jemne pokvapkáme sirupom a dáme aspoň na hodinu do chladničky.
4.
Vychladnutú tortu pred podávaním ozdobíme šľahačkou a ovocím podľa chuti.
5.
Elektrická rúra: 180 °C, Teplovzdušná rúra: 160 °C, Plynová rúra: stupeň 3 -- 4, Čas pečenia: 40 minút
1 2 3 4 5
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.