Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu smotanového koláča
INGREDIENCIE
3 ks
vajce
5 PL
polohrubá múka
3 PL
cukor hnedý
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
100 g
jemný tvaroh
1 ks
kyslá smotana
2 ks
vajce
1 ks
vanilka
podľa chuti
ovocie
POSTUP
1.
Cukor a žĺtka vyšľaháme, pridáme múku a prášok do pečenia. Vmiešame sneh z bielkov, dáme do okrúhlej formy a pečieme pri 170 stupňoch cca 7 minút.
2.
Kým nám vychladne korpus, vymiešame smotanu, tvaroh a vanilku. Dáme na korpus, posypeme ovocím a dáme chladiť.
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.