Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu snehovej torty
INGREDIENCIE
140 g
maslo
125 g
práškový cukor
1 ks
vanilkový cukor
3 ks
vaječný žĺtok
1 ks
vajce
150 g
polohrubá múka
75 g
maizena
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
700 g
jablko
1 balíček
škoricový cukor
4 ks
vaječný bielok
150 g
práškový cukor
1 štipka
soľ
2 PL
citrónová šťava
1 PL
strúhaný kokos
POSTUP
1.
Dopenista si vymiešame maslo s práškovým a vanilkovým cukrom, postupne pridávame žĺtky a vajce. Nakoniec vmiešame múku premiešanú s maizenou a kypriacim práškom. Cesto rozotrieme do maslom vymastenej a strúhankou vysypanej tortovej formy.
2.
Ošúpeme jablká, nakrájame na plátky, husto poukladáme na cesto. Posypeme škoricovým cukrom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Keď je korpus napoly upečený, tak ho vyberieme, potrieme snehom, posypeme kokosom, vložíme späť do rúry a dopečieme.
3.
Sneh: Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme citrónovú šťavu, cukor a ešte krátko šľaháme.
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.