Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu sorbetu
INGREDIENCIE
525 ml
citrónová šťava
300 g
cukor
225 ml
voda
3 ks
vaječný bielok
1 ks
citrón
POSTUP
1.
Do varu privedieme cukor s vodou. Potom odstavíme, necháme vychladnúť a primiešame citrónovú šťavu. Odložíme na 30 minút do mrazničky.
2.
Medzitým vyšľaháme z bielkov tuhý sneh a všľaháme ho do citrónovej masy. Necháme sorbet mraziť ďalšie 2 hodiny. Masu musíme každú polhodinu premiešať. Citrón nakrájame na tenké plátky prípadne na pásiky. Hotový sorbet pri podávaní ozdobíme týmto citrónom.
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.