Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu šošovicovej polievky
INGREDIENCIE
140 g
šošovica
40 g
hladká múka
1 ks
cibuľa
masť
1 strúčik
cesnak
1 ks
mrkva
1 ks
zemiaky
mleté čierne korenie
soľ
majoránka
POSTUP
1.
Šošovicu prepláchnite a nechajte na dve hodiny namočiť v 750 ml vody. Ak chcete urýchliť varenie nechajte šošovicu namočenú celú noc. V tej istej vode ju potom uvarte takmer do mäkka.
2.
Očistenú cibuľu nakrájajte nadrobno a v hrnci ju speňte na masti do sklovita. Pridajte hladkú múku a mletú papriku a zalejte 700 ml studenej vody. Zamiešajte, aby sa zápražka dobre rozmiešala a varte asi 10 minút.
3.
4.
Zápražku prilejte k šošovici a varte kým nebude šošovica mäkka. Polievku osoľte, okoreňte a pridajte cesnak. Asi 20 minút pred vypnutím pridajte nakrájaný zemiak a mrkvu Nakoniec pridajte majoránku.
1 2 3 4 5 ... 12
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.