Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu šošovicového prívarku
INGREDIENCIE
400 g
šošovica
2 ks
bobkový list
3 strúčiky
cesnak
1 PL
hladká múka
200 ml
kyslá pochúťková smotana
soľ
citrónová šťava
POSTUP
1.
Šošovicu preberieme a opláchnem. Zalejeme studenou vodou tak 2 cm nad šošovicou a necháme namočenú 2 hodiny alebo aj celú noc. Za ten čas zmäkne a zväčší svoj objem, takže aj varenie sa urýchli. Šošovicu varíme v tej istej vode spolu s bobkovým listom, privedieme do varu a na miernom ohni necháme variť do zmäknutia asi 15-20 minút. Šošovicu solíme až po uvarení, inak by nezmäkla.
2.
V miske vymiešame kyslú smotanu spolu s 1 PL múky tak, aby v nej neostali žiadne hrudky.
3.
Túto zmes pomaly a za stáleho miešania pridávame do uvarenej šošovice a necháme krátko prevariť, kým omáčka nezhustne.
4.
Nakoniec šošovicu dochutíme soľou, citrónovou šťavou
5.
a prelisovanými strúčikmi cesnaku.
6.
Prívarok podávame s volským okom alebo opekaným párkom a chlebíkom.
1 2 3 4 5 ... 13
Vybrali sme pre vás
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.