Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu šošovicového šalátu
INGREDIENCIE
300 g
šošovica
100 g
šošovica
200 ml
biely jogurt
1 ks
pór
1 strúčik
cesnak
1 ks
jarná cibuľka
1 ks
červená paprika
2 PL
olivový olej
2 PL
jablčný ocot
soľ
korenie biele mleté
rasca
POSTUP
1.
Prebratú šošovicu varíme zvlášť až kým nie je mäkká. Oranžová šošovica má krátku dobu varenia. Očistený cesnak prelisujeme. Pór a jarnú cibuľku nakrájame na kolieska, papriku na rezančeky.
2.
Jogurt vložíme do misky a metličkou postupne vmiešame olivový olej a jablčný ocot. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Do dresingu vmiešame nakrájanú zeleninu a šošovicu. Hotový šalát podávame studený.
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.