Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu špaldových palaciniek
INGREDIENCIE
220 g
celozrnná špaldová múka
500 ml
mlieko
2 ks
vajce
štipiek
sóda bikarbóna
soľ
2 ks
cibuľa
500 g
mleté mäso
500 g
paradajky z konzervy
1 ks
avokádo
olivový olej
koreniny
POSTUP
1.
Pripravíme si suroviny.
2.
Palacinkové cesto: Múku, mlieko, vajcia, soľ a sódu bikarbónu zmiešame a necháme polhodinku odstáť.
3.
Plnka: Cibuľu nakrájame na kocky a osmahneme na olivovom oleji. Pridáme mäso a dusíme do zmäknutia.
4.
Pridáme nasekané paradajky.
5.
Osolíme a ochutíme a nezakryté dusíme asi polhodinu. Potom odstavíme.
6.
Avokádo nakrájame na kocky a pridáme do zmesi.
7.
Nakoniec urobíme palacinky a už len plníme plnkou. Vyjde asi 10-12 naplnených palaciniek. Dobrú chuť !
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.