Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu špenátovej omelety
INGREDIENCIE
350 g
šampiňóny
250 g
špenátové listy
75 g
kešu oriešky
80 g
čedar
2 PL
olivový olej
1 ks
cibuľa
5 ks
vajce
1 hrsť
petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ
POSTUP
1.
Na vyššiu teplotu zohrejeme gril. Umyjeme petržlenovú vňať a špenát, osušíme a nakrájame. Dáme bokom.
2.
Olej zohrejeme vo väčšej panvici. Olúpeme cibuľu a nakrájame ju nadrobno. Pražíme ju domäkka na miernom ohni pri občasnom miešaní.
3.
Očistíme šampiňóny, pokrájame ich a pridáme k cibuli. Opekáme asi 3 - 4 minútky a občas premiešame.
4.
Následne pridáme nakrájaný špenát a dusíme na silnejšom ohni pri stálom miešaní 3 - 4 minúty , až kým sa neodparí prebytočná tekutina a špenát nezvädne, potom primiešame orechy a oheň zmiernime.
5.
Do hlbšej misky rozbijeme vajíčka, prilejeme 2 lyžice studenej vody a pokrájanú petržlenovú vňať, ktorej by malo byť 2 lyžice. Okoreníme, osolíme a dobre vyšľaháme.
6.
Do špenátu vlejeme vajíčka a budeme zapekať 5 minút, až kým nie je na spodu opražená do zlata. Nadvihneme okraje omelety, aby tekutá vaječná hmota stiekla na dno panvice.
7.
Na záver hotovú omeletu posypeme nastrúhaným čedarom prípadne parmezánom a dáme ju zapiecť na 2-3 minútky pod gril. Povrch by mal byť chrumkavý a opečený dozlatista.
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.