Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu špenátových palaciniek
INGREDIENCIE
2 ks
vajce
200 g
hladká múka
400 ml
mlieko
1 štipka
soľ
1 ks
cibuľa
150 g
špenát
2 strúčiky
cesnak
mleté čierne korenie
muškátový orech
soľ
olej
syr
POSTUP
1.
Z vajec, hladkej múky, mlieka s štipky soli vypracujeme hladké palacinkové cesto. Na panvici s olejom upečieme palacinky.
2.
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a pridáme sekaný špenát, osolíme a okoreníme muškátovým orechom a mletým čiernym korením. Podusíme a pridáme prelisované strúčiky cesnaku. Ak je potrebné podlejeme troškou mlieka.
3.
Zahustíme hladkou múkou a povaríme ešte niekoľko minút. Palacinky naplníme špenátom a posypeme ich nastrúhaným syrom. Podávame teplé.
Vybrali sme pre vás
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.