Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu špenátového rizota
INGREDIENCIE
1 ks
cibuľa
1 ks
zelerová stonka
1 ks
pór
3 PL
maslo
250 g
špenát
2 hrnčeky
ryža
4 PL
parmezán
soľ
mleté biele korenie
1 štipka
muškátový orech
POSTUP
Všetku zeleninu nakrájame nadrobno. Na 2 PL masla speníme cibuľu, zeler a pór, pridáme uvarený špenát a 2 minúty podusíme. Do zmesi pridáme ryžu a aspoň 2 minúty pri najvyššej teplote miešame. Varíme, kým ryža nie je mäkká a nevpije tekutinu. Trvá to asi 15 - 18 minút. Na záver ochutíme rizoto soľou, korením a muškátovým orieškom, pridáme maslo a vmiešame aj parmezán.
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.