Pridať recept

Recepty na prípravu špicov

INGREDIENCIE
1 balíček
detské piškóty
90 ml
voda
1 PL
solamyl
POSTUP
1.
Vodu so solamylom a cukrom uvaríme v hustú kašu, pridáme nalámanú čokoládu a po roztopení čokolády pridáme ešte nakrájaný stužený tuk. Miešame dovtedy, kým sa nám všetko nespojí. Túto masu necháme vychladnúť pri izbovej teplote do druhého dňa, preto si kašu varím večer.
2.
Na druhý deň túto zmes vyšľaháme ručným šľahačom. Vznikne nám čokoládový krém, ktorý striekame pomocou špeciálnej špičky na okrúhle piškóty. Dáme stuhnúť v zime na balkón a inokedy do chladničky. Keď nám vzniknuté súdky stuhnú plníme ich likérom vyšľahaným s práškovou šľahačkou (dáme si do vyššej nádoby likér a postupne prisypávame práškovú šľahačku, aby to bolo ako nie úplne vyšľahaná šľahačka) - máme istotu, že nám náplň nevytečie. Inak kto nechce nemusí použiť tento postup a naleje do súdkov len likér.