Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu špicov
INGREDIENCIE
1 balíček
detské piškóty
90 ml
voda
1 PL
solamyl
80 g
kryštálový cukor
125 g
čokoláda na varenie
125 g
stužený tuk
trochu
vaječný, karamelový alebo iný likér
1 balíček
prášková šľahačka
1 balíček
čokoládová poleva Cera
POSTUP
1.
Vodu so solamylom a cukrom uvaríme v hustú kašu, pridáme nalámanú čokoládu a po roztopení čokolády pridáme ešte nakrájaný stužený tuk. Miešame dovtedy, kým sa nám všetko nespojí. Túto masu necháme vychladnúť pri izbovej teplote do druhého dňa, preto si kašu varím večer.
2.
Na druhý deň túto zmes vyšľaháme ručným šľahačom. Vznikne nám čokoládový krém, ktorý striekame pomocou špeciálnej špičky na okrúhle piškóty. Dáme stuhnúť v zime na balkón a inokedy do chladničky. Keď nám vzniknuté súdky stuhnú plníme ich likérom vyšľahaným s práškovou šľahačkou (dáme si do vyššej nádoby likér a postupne prisypávame práškovú šľahačku, aby to bolo ako nie úplne vyšľahaná šľahačka) - máme istotu, že nám náplň nevytečie. Inak kto nechce nemusí použiť tento postup a naleje do súdkov len likér.
3.
Súdky s likérom uzatvoríme čiapočkou z krému, dáme opäť stuhnúť do chladničky a nakoniec si roztopíme čokoládu so stuženým tukom, ktorý si dáme do pohára na pitie.
4.
Stuhnutý špic uchopíme za piškótu a ponoríme do roztopenej čokolády. Dobre stuhnutý špic z chladničky a ponorený do čokolády by mal pomerne rýchlo zaschnúť.Neukladajte špice na tanier, budú sa ťažko odlepovať. Odporúčam mriežku alebo papier na pečenie.
Vybrali sme pre vás
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.