Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu srnčieho chrbátu
INGREDIENCIE
100 g
kvalitná horká čokoláda
125 g
maslo
100 g
cukor
4 kvapky
citrónový olej
4 kvapky
pomarančový olej
1 PL
rum
4 ks
vajce
150 g
mandle
50 g
škrobová múčka
1 štipka
škorica
1/2 balíčkov
kypriaci prášok
5 PL
mlieko
1 štipka
soľ
100 g
marhuľový lekvár
200 g
čokoládová poleva tmavá
podľa chuti
oriešky
trochu
tuk na vymastenie
POSTUP
1.
Čokoládu postrúhame najemno. Maslo s cukrom, citrusovými olejmi a rumom vymiešame dopenista. Bielky oddelíme od žĺtkov. Žĺtky postupne vmiešame do maslového krému.
2.
Mandle premiešame s čokoládou, škrobovou múčkou, škoricou a kypriacim práškom. Všetko vmiešame do krému a pridáme toľko mlieka, aby cesto nepadalo ľahko z lyžice.
3.
Rúru predhrejeme na 180°C. Z bielkov so soľou vyšľaháme tuhý sneh. Dve tretiny snehu vmiešame do cesta, zvyšok pridávame opatrne tak, že cesto prevraciame.
4.
Formu potrieme tukom a vysypeme múkou. Naplníme ju čokoládovým cestom. Srnčí chrbát vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 40 minút. Potom vyberieme a necháme vo forme odpočívať ešte 10 minút.
5.
Srnčí chrbát vyklopíme na drôtenú mriežku, potrieme marhuľovým lekvárom a necháme vychladnúť. Čokoládovú polevu rozohrejeme a potrieme srnčí chrbát. Kým poleva ešte nie je celkom stuhnutá, posypeme ju posekanými orieškami podľa chuti.
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.