Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu šťavnatého rizota
INGREDIENCIE
200 g
huby
250 g
ryža
30 g
syr tvrdý
2 PL
olej
1 ks
cibuľa
1/2 litrov
zeleninový vývar
soľ
mleté čierne korenie
POSTUP
1.
Ryžu umyjeme, cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Huby očistíme a tiež nakrájame na malé kúsky. V hrnci zohrejeme 1 PL oleja a opražíme na ňom nakrájanú cibuľu.
2.
K opraženej cibuli pridáme nakrájané huby a umytú ryžu. Všetko ochutíme soľou a korením, ešte chvíľu popražíme a potom zalejeme vývarom.
3.
Varíme na miernom ohni v zakrytom hrnci, kým ryža nezmäkne. Na taniere potom naložíme uvarené rizoto a posypeme ho strúhaným syrom.
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.