Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu stroganoffu
INGREDIENCIE
550 g
sviečkovica
250 g
šampiňóny
80 g
sladkokyslá uhorka
3 PL
olivový olej
2 PL
dijonská horčica
2 KL
zelené korenie
1 ks
červená cibuľa
300 ml
kyslá smotana
soľ
pažitka
POSTUP
1.
Lyžicu oleje zohrejeme vo väčšej panvici. Ošúpeme cibuľu, prekrojíme ju a nakrájame na tenké plátky a opekáme ich na strednom ohni asi 2 až 3 minúty.
2.
Očistíme a prekrojíme šampiňóny a pridáme ich na panvicu. Oheň zmiernime a dusíme huby pri stálom miešaní, až kým nie sú dosť mäkké a neodparí sa väčšina tekutiny.
3.
Zatiaľ čo sa huby dusia, mäso nakrájame na tenké plátky, ktoré cez vlákna pokrájame na rezančeky.
4.
Keď sú huby hotové preložíme ich do väčšej misy a dáme nabok.
5.
Do panvice dáme ďalšiu lyžicu oleja a zvýšime teplotu. Pridáme polovicu nakrájaného mäsa a budeme prudko opekať 2-3 minúty alebo kým nezhnednú. Následne mäso vyberieme z panvice, odložíme a rovnakým spôsobom pripravíme aj druhú polovicu mäsa.
6.
Do panvice vrátime huby, cibuľu a mäso aj s vypečenou šťavou do panvice. Zmes prehrejeme 1-2 minúty.
7.
Zmiešame spolu kyslú smotanu a horčicu s malými uhorkami primiešame do mäsa. Chvíľku prehrejeme, ale už nevaríme. Umyjeme pažítku, osušíme ju a nakrájame nadrobno, posypeme mäso a servírujeme.
Vybrali sme pre vás
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.