Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu štrúdle
Recept pre každého kuchára, množstvo receptov pre pečenie a varenie. Recepty pre chutný život. Slovenské jedlá a medzinárodná kuchyňa
INGREDIENCIE
500 g
jablko
200 g
hladká múka
70 g
maslo
70 g
strúhanka
65 ml
voda
50 g
vlašské orechy
40 g
hrozienka
30 g
kryštálový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
1 PL
olej
1 KL
mletá škorica
1/2 KL
ocot
1 štipka
soľ
1 ks
vajce
POSTUP
1.
Do múky urobíme jamku. V mise zmiešame vodu, olej, soľ, ocot a zmes nalejeme do jamky. Cesto spracujeme nožom a potom rukami. Čím dlhšie cesto miesime, tým sa bude ľahšie vyťahovať.
2.
Cesto sformujeme do gule, preložíme na tanier, prikryjeme nahriatym hrncom a necháme 30 minút odležať. Potom ho rozvaľkáme a prenesieme na utierku. Jednu ruku vložíme pod cesto a druhou rukou pridržiavame okraj. Rukou vloženou pod cesto opatrne naťahujeme cesto do strán.
3.
Cesto potrieme maslom a posypeme strúhankou. Na ňu rozložíme nakrájané jablká, hrozienka, orechy, oba druhy cukru a škoricu. Zo širšej strany cesto zrolujeme a okraje pritlačíme k sebe. Štrúdľu dáme na plech s papierom na pečenie. Zo zvyšného cesta vykrojíme hviezdičky. Štrúdľu aj hviezdičky potrieme vajcom, vložíme do rúry a pečieme pri teplote 190 °C asi 50 minút. Počas pečenia potierame štrúdľu maslom. Hviezdičky vyberieme ihneď, ako zružovejú. Upečenú štrúdľu potrieme maslom, poprášime cukrom a ozdobíme pocukrovanými hviezdičkami.
1 2 3 4 5 ... 11
Vybrali sme pre vás
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.