Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu strúhaného tvarohového koláča
INGREDIENCIE
450 g
polohrubej múky
250 g
palmarinu
100 g
práškového cukru
4 PL
studené mlieko
2 PL
kakaa
1 balíček
kypriaceho prášku do pečiva
1000 g
hrudkového plnotučného tvarohu
300 g
práškového cukru
1 balíček
vanilkový cukor
4 ks
celých vajec
1 balíček
vanilkový puding v prášku
nastrúhaná citrónová kôra
POSTUP
1.
V miske dôkladne spracujeme všetky suroviny určené na cesto, dáme do potravinárskej fólie a vložíme do mrazničky na pol hodinku. Bude sa nám lepšie strúhať.
2.
Pripravíme si plnku. Žĺtka oddelíme od bielkov a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do misky dáme rozmrvený tvaroh, pridáme práškový cukor, vanilkový cukor, citrónovú kôru, žĺtka, pudingový prášok a tuhý sneh.
3.
Polovicu z cesta nastrúhame na suchý plech o rozmere 30x40 cm, natrieme tvarohovú plnku, zahladíme a dokončíme druhou vrstvou postrúhaného cesta.
4.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 160°C asi 50 minút. Po upečení posypeme práškovým cukrom a po vychladnutí pokrájame na kocky.
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.