Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu strukovinových jedál
Strukovinové jedlá, recepty pre každého kuchára. Chutné recepty online. Strukovinové jedlá, tipy a triky ako si pochutnať na skvelom jedle.
INGREDIENCIE
50 g
červená fazuľa
40 g
fazuľa adzuki
50 g
biela fazuľa
40 g
malá biela fazuľa
50 g
hnedá fazuľa
30 g
cícer
30 g
hnedá šošovica
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnak
2 PL
olej
500 ml
zeleninový vývar
1 ks
červená paprika
3 PL
biely vínny ocot
2 PL
citrónová šťava
1 cl
horčica
soľ
kryštálový cukor
mleté čierne korenie
3 stonky
koriander
3 stonky
mäta
3 stonky
petržlenová vňať
50 g
čierne olivy
POSTUP
1.
Všetky druhy fazule, šošovicu a cícer večer pred varením namočíme do studenej vody a necháme cez noc napučať. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nasekáme. Vo väčšom hrnci rozpálime olej, na ktorom cibuľu s cesnakom prudko opečieme.
2.
Strukoviny zlejeme, pridáme do cibuľovo-cesnakového základu, krátko opečieme, podlejeme vývarom a zakryté povaríme na miernom ohni 45 minút. Podľa potreby podlievame ďalším vývarom. Uvarené strukoviny by mali byť dostatočne mäkké, no nie rozvarené.
3.
Papriku umyjeme, očistíme, nakrájame na štvorčeky, zamiešame do strukovín a krátko povaríme. Ocot, citrónovú šťavu a horčicu zmiešame, ochutíme soľou, korením a cukrom a zmes pridáme do strukovín. Za občasného premiešania necháme strukoviny vychladnúť.
4.
Olivy poprekrajujeme a zamiešame do šalátu. Koriander, mätu a petržlen umyjeme, osušíme, nasekáme nahrubo a pridáme do šalátu.
1 2 3 4 5 ... 17
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.