Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu sunquickových rezov
INGREDIENCIE
15 ks
vajce
21 PL
jemný kryštálový cukor
19 PL
polohrubá múka
6 PL
voda
2 PL
kakao
trochu
prášok do pečiva
500 ml
mlieko
3,5 PL
maizena
1 balíček
vanilkový cukor
200 g
práškový cukor
250 g
maslo
150 ml
sunquick
100 ml
rum
250 ml
voda
100 g
čokoládová poleva
POSTUP
1.
Kakaová piškóta: 5 bielkov vyšľaháme do peny, postupne zašľaháme cukor, žĺtky, 2 PL vody, 6 PL múky s trochou prášku do pečiva a 1 PL kakao. Upečieme na papieri na pečenie na plechu rozmer 32x40 cm. Upečieme 2 piškóty.
2.
Žltá piškóta: 5 bielkov vyšľaháme do peny, postupne zašľaháme cukor, žĺtky, 2 PL vody, 7 PL múky s trochou prášku do pečiva. Upečieme na papieri na pečenie a necháme vychladnúť. (Piškóty si môžete pripraviť podľa svojho receptu)
3.
Plnka: 500 ml mlieka, 3,5 PL maizeny, 1 vanilkový cukor, 200 g práškového cukru uvaríme na kašu. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do peny a po častiach pridáme vychladnutú kašu. Vyšľaháme na hladký krém.
4.
Sirup: Sunquick, rum a vodu zmiešame. Rum môžeme nahradiť rumovou esenciou a pridáme viac vody a Sunguicku - do 500 ml. Sirup dá rezom vynikajúcu chuť.
5.
Ukladáme nasledovne: kakaová piškóta, polovica plnky, žltá piškóta, ktorú polejeme pripraveným sirupom, druhá polovica plnky, kakaová piškóta (trochu plnky si odložíme na potretie povrchu).
6.
Povrch polejeme čokoládovou polevou. Necháme v chlade postáť. Potom pokrájame na úhľadné rezy a podávame.
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.