Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu sviečkovej na smotane
INGREDIENCIE
600 g
bravčová sviečkovica
100 g
slanina
trochu
soľ
2 PL
masť
1 ks
cibuľa
250 g
koreňová zelenina
trochu
celé čierne korenie
trochu
celé nové korenie
1/2 KL
tymian
2 lístky
bobkový list
250 g
kyslá smotana
1 PL
hladká múka
podľa chuti
cukor
POSTUP
1.
Mäso odblaníme. Polovicu slaniny pokrájame na pásiky, zvyšok nadrobno. Mäso prešpikujeme pásikmi slaniny a posolíme.
2.
Pokrájanú slaninu opražíme na masti, pridáme mäsko a prudko opečieme.
3.
Mäso vyberieme a na tuku opražíme pokrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu. Pridáme koreniny. Mäso vrátime späť. Podlejeme a dusíme domäkka, pričom mäso obraciame, prelievame šťavou a podľa potreby podlejeme.
4.
Mäkké mäsko vyberieme. Zeleninu a šťavu prelisujeme. Do smotany pridáme múku.
5.
Šťavu necháme zovrieť a prilejeme smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku. Omáčku dôkladne povaríme, pridáme soľ a cukor podľa chuti. A ešte chvíľu povaríme.
6.
Farba omáčky je podľa toho, akú zeleninu použijeme.
1 2 3 4 5 ... 6
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.