Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu sviečkovej omáčky
INGREDIENCIE
800 g
sviečkovica
300 g
koreňová zelenina
120 g
slanina
300 ml
smotana
3 PL
olej
2 PL
hladká múka
2 ks
citrón
1 KL
tymian
2 ks
cibuľa
2 PL
maslo
2 ks
bobkový list
1 KL
horčica
mleté čierne korenie
soľ
brusnicový kompót
cukor
ocot
nové korenie
celé čierne korenie
POSTUP
1.
Slaninou prešpikujeme mäso, osolíme, okoreníme a zo všetkých strán ho prudko opečieme na rozohriatom oleji a potom ho vyberieme.
2.
Nakrájanú koreňovú zeleninu vo výpeku opražíme a po chvíľke pridáme pokrájanú cibuľu a pražíme ďalej do zlata. Pridáme niekoľko zrniek čierneho a nového korenia, tymian, bobkový list, trochu octu a trošku kôry z dobre umytého citróna a horčicu.
3.
Mäso dáme do základu, mierne podlejeme a pomaly dusíme domäkka približne hodinu. Mäso počas dusenia obraciame a podlievame, podľa potreby. Keď je mäso hotové vyberieme ho.
4.
Svetlú zápražku z múky a masla vmiešame do základu a dobre premiešame, potom podlejeme a povaríme približne pol hodinu.
5.
Cez sitko prelisujeme zeleninový základ aj so šťavou. Potom omáčku necháme zovrieť a zjemníme ju smotanou, osolíme a ochutíme cukrom a prehrejeme.
6.
Cez vlákna pokrájame mäso na plátky a servírujeme ho s omáčkou. Môžeme dozdobiť smotanou, citrónom a brusnicami. Podávame s knedličkami.
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.