Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu sviečkovej
INGREDIENCIE
600 g
hovädzia sviečkovica
50 g
údená slanina
mleté čierne korenie
soľ
40 g
tuk
1 ks
cibuľa
150 g
koreňová zelenina
mäsový vývar
1 ks
bobkový list
2 ks
nové korenie
40 g
hladká múka
2,5 dl
kyslá smotana
cukor
citrónová šťava
POSTUP
Sviečkovicu prešpikujeme prúžkami údenej slaninky, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, opražíme na rozohriatom tuku zo všetkých strán, a potom odložíme do tepla. Cibuľku, ktorú sme nakrájali na drobno speníme na tuku, potom k nej pridáme nakrájanú zeleninu, opražíme a napokon podlejeme vývarom. pridáme opražené mäso, bobkový list a celé nové korenie. Udusíme do mäkka. Pokiaľ je už mäso mäkké, vyberieme ho a šťavu zahustíme múkou, a potom ju povaríme ešte 20 minút. Omáčku prepasírujeme cez sito, pridáme smotanu a podľa chuti osladíme a okyslíme šťavou z citróna. Podávame s knedľou.
1 2 3 4 5 ... 6
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.