Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu sviežeho pečenia
INGREDIENCIE
4 ks
vajce
100 g
krupicový cukor
60 g
polohrubá múka
20 g
Kuuričný škrob
600 g
jahody
3 PL
krupicový cukor
1 PL
jahodový puding
ml
mlieko
2 ks
želatína plátková
práškový cukor
POSTUP
1.
Vajcia vyšľaháme s cukrom:pridáme múku so škrobom a premiešame. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme pri teplote 180stupnov. Po upečení vyzerá úplne ako obyčajná piškóta no z druhej strany je gumová čo mi veľmi chutí.
2.
Preložíme ju na utierku posypanú cukrom a zviniemieme. Necháme vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme plnku. V miske si zmiešame 450g jahôd s 3 lyžicami cukru a necháme asi 10 minút postáť.Potom ich dáme do hrnca a povaríme sem tam premiešame až kým sa nerozvaria. Puding si rozmiešame v troške mlieka a vlejeme medzi rozvarené jahody uvaríme a odstavíme necháme vychladnú.
3.
Zatiaľ si nakrájame zvýšných 150 g jahôd a pripravíme želatínu(podľa návodu). Ak je zmes už vychladnutá pridáme k nej jahody a želatínu a dobre premiešame. Roládu si rozvinieme a cesto potrieme plnkou.
4.
Roládu stočíme a odložíme na pár hodín do chladničky (ja na noc). Potom pokrájame a ľubovoľne ozdobíme. Viac fotiek: http://kajusiqq.blogspot.sk/2013/07/svieza-jahodova-rolada.html
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.