Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu sviežeho šalátu
INGREDIENCIE
1 balíček
šalátové listy
120 g
hrachový struk
100 g
fazuľový struk
120 g
paradajka
120 g
cuketa
160 g
syr Feta
2 strúčiky
cesnak
160 g
chlieb biely
60 g
anglická slanina
1 PL
balzamikový ocot
1 PL
slnečnicový olej
1 ks
jarná cibuľka
soľ
mleté čierne korenie
POSTUP
1.
Šalát natrháme, cuketu umyjeme a škrabkou nakrájame na tenké plátky. Fazuľkové struky krátko povaríme a nakrájame na tenké rezančeky. Paradajky nakrojíme do kríža, prelejeme vriacou vodou, ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na rezance. V mise zmiešame hráškové a fazuľkové struky, paradajky, šalátové listy a cuketu. K zelenine pridáme na kocky nakrájaný syr feta, ochutíme soľou a korením.
2.
Slaninu nakrájame na drobné kocky, opražíme na suchej panvici a necháme vychladnúť. Na panvicu k opraženej slanine pridáme balzamový ocot, olej a najemno nakrájanú jarnú cibuľku. Všetko spolu dobre vymiešame.
3.
Chlieb nakrájame na tenšie plátky, potrieme ošúpaným cesnakom a v rúre vyhriatej na 120 °C pečieme asi 25 minút. Šalát podávame pokvapkaný dresingom s upečenými chlebovými čipsmi a prípadne ozdobené plátkami opečenej slaniny.
Vybrali sme pre vás
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.