Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu syrokrémových halušiek
INGREDIENCIE
400 g
zemiaky
400 g
polohrubá múka
1 ks
vajce
trochu
soľ
150 g
suchá saláma
140 g
syrokrém
podľa chuti
kyslá smotana
trochu
maslo
POSTUP
1.
Surové zemiaky očistíme a na jemno postrúhame. Pridáme múku a vajce.
2.
Urobíme tuhšie cesto (podľa potreby pridávame múku).
3.
Cesto dáme cez haluškáreň alebo na lopár a nožom hádžeme halušky do vriacej vody.
4.
Halušky v hrnci z ľahka premiešame. Voda nesmie prudko vrieť, aby sa halušky nerozvarili. Halušky scedíme.
5.
Na panvici si pripravíme trošku masla s pokrájanou suchou salámou (môžeme aj slaninu ale bez masla). Halušky premiešame spolu so syrokrémom, kyslou smotanou (môžeme aj z bryndzou) a salámou. Môžeme podávať s mliekom. Dobrú chuť.
Vybrali sme pre vás
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.