Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu syrovej omáčky
INGREDIENCIE
500 g
cestoviny
soľ
200 g
syr s modrou plesňou
2 strúčiky
cesnak
2 PL
maslo
2 PL
hladká múka
400 ml
mlieko
mleté čierne korenie
muškátový orech
1 štipka
šafrán
100 ml
smotana na šľahanie
petržlenová vňať
POSTUP
1.
Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale. Z gorgonzoly odrežeme kraje a zvyšok nakrájame na kocky. Cesnak ošúpeme.
2.
V hrnci rozpustíme maslo, pridáme prelisovaný strúčik cesnaku, krátko opečieme, poprášime múkou, zamiešame a zalejeme mliekom. Pomocou metličky dôkladne rozmiešame, aby nám nevznikli hrudky.
3.
Do panvice pridáme syr, necháme ho pri strednej teplote rozpustiť a omáčku podľa chuti osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, muškátovým orieškom a šafranom. Omáčku varíme na slabom ohni asi 5 minút. Občas ju premiešame, aby nám neprihorela.
4.
Cestoviny zlejeme, necháme odkvapkať a spolu s omáčkou ich rozdelíme do tanierov. Do každého taniera pridáme 1 lyžicu šľahačky a zopár lístkov petržlenovej vňate na ozdobu.
1 2 3 4 5
Vybrali sme pre vás
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.