Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu syrového fondue
INGREDIENCIE
120 g
ementál
1 pohár
víno
1 KL
maizena
1 strúčik
cesnak
mleté čierne korenie
trochu
slivovica
chlieb
POSTUP
1.
Hlinenú alebo antikorovú nádobu vytrieme strúčikom cesnaku, vložíme na plátky nakrájaný syr, zalejeme vínom, postavíme na sporák a pomaly miešame, pokým sa syr neroztopí. Keď masa začne vrieť, trocha ju osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
2.
Syrovú hmotu zahustíme v slivovici rozmiešanou maizenou. Nesmieme pridlho variť, aby syr opäť nestvrdol, pričom teplotu fondue treba udržiavať tak, že nádobu postavíme na kovový stojan, pod ktorým zapálime sviečkový kahanček.
3.
Chlieb nakrájame na kocky a napichujeme ho na vidličku, ktorú ponárame do horúceho syra.
4.
K fondue podávame sterilizované kyslé uhorky, olivy, cibuľky či kukuričky naložené v octovom náleve a ďalšie prílohy podľa chuti.
Vybrali sme pre vás
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.