Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu syrových slimákov
INGREDIENCIE
1 kg
múka polohrubá
2 ks
Hera
3 ks
vajce
1 téglik
kyslá smotana
1 PL
soľ
3 ks
tavený syr v črievku
1,5 dl
mlieko
1 kocka
droždie
1 KL
cukor
50 g
sezamové a ľanové semienka na posypanie
50 g
nastrúhaný syr
2 PL
sušená pažítka
POSTUP
1.
Vymiesime cesto z kila polohrubej múky, 2 roztopené Hery (alebo 500 g masla), 2 celé vajcia, 1 kyslá smotana, 2 lyžičky soli, trochu vegety, sušenú pažítku, deci mlieka, 3 črievka Karička alebo Bambino, kvások z 1 kocky kvasníc, lyžičky cukru a pol deci mlieka.
2.
Necháme hodinku vykysnúť, cesto musí byť lepkavé. Rozdelíme na kúsky veľkosti tenisovej loptičky, rozvaľkáme na kruh 30 cm, nakrájame na osminky, skrútime do slimáka, potrieť žltkom, posypeme strúhaným syrom alebo ľanom, sezamom, rascou, slnečnicou.
3.
Pečieme 10 min. pri 160 stupňoch až kým nezhnednú. Sú mäkké, krehké a veľmi chutné …
Vybrali sme pre vás
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.